2.05.2021 г., 17:35 ч.

Следа от моята вяра 

  Поезия
601 2 2

Вярвам в топлата прегръдка и в живота тъй красив,
в бебешката първа глътка и в съседа ми щастлив.
Вярвам в хората. В доброто. Блага вяра ме крепи,
че мираж дори е злото днес в човешките души.

Вярвам в птичето, което звънко пее през деня,
и в момичето напето – нежна фея през нощта.
Вярвам в миговете кратки на любов и топлина
и в съдбовните загадки, уплътнили вечността.

Вярвам в старите поети и с наслада ги чета.
Вярвам в техните куплети. Те даряват ми крила
и ме учат да Обичам! Да Дерзая! Да Творя!
Аз не тичам, но привличам на живота скоростта.

Вярвам в утрото на плажа. Нека бъде то до теб.
Вярвам, пъстър е пейзажът пред жената на поет.
Вярвам, пиша и си пея! Топче вяра съм в света!
Вярвам, дишам и живея! Само с вяра съм следа!


 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се, Ivita_Mirianova (Ивита Мирянова). Приятна вечер Ви пожелавам!
  • „ Топче вяра съм в света!....
    Само с вяра съм следа!”
    Много ми хареса творбата ти, Митко! Много. Браво!
Предложения
: ??:??