Последният летен слънчев блясък
останалите спомени пак изтрива,
между морската пяна и горещия пясък
следи от спомени се откриват.
Там, под слънчевите лъчи тик-такат
искрени надежди в топли въздишки,
единствено тъмната светлина на мрака
скрива откритите през деня нишки.
© Никица Христов Всички права запазени