2.04.2008 г., 19:56 ч.

Следовно 

  Поезия » Любовна
422 0 1
 

                        По Ана Ахматова

 

За да ме искаш, за да ме желаеш,

ти, истинска, от пръст ме сътвори.

От пот и пясък, в пустинята ухаещ,

от кървав залез и чрез устните дори.

 

И с длани верни милвай ме, когато

задъхана, се спусна пак към теб.

Припомняй си отминалото лято,

и забрави суровия вертеп.

 

За да пребъде чувството вълшебно,

в очите ще стаим искри.

Разпалвам пламъче не за последно,

ти пресушаваш моите сълзи.

 

02.04.2008г.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??