12.07.2008 г., 17:42 ч.

Следващ 

  Поезия » Любовна
913 0 2
Не съм мислил какво би било да съжалявам,
когато времето отмине и загубя своя шанс.
Аз не ще се страхувам, а ще продължавам
да се боря, докато постигна своя реванш.
И ето, че когато сме сами с тебе, идвам,
давам ти моето време, надявайки се сега
да не си загубена в нечие друго, достига
ти и само секунда да смениш всичко това.

Безкрайна поредица думи и мисли,
и всякакви промени за едно кратко време.
(и искрите между нас сега се нареждат)
Безкрайни любими - невинни и чисти,
бих искал да си следващата любов за мене
(както и аз сега да съм твоят следващ)

Не съм очаквал промени в канона на обичта,
защото вярвам в справедливата ти оценка.
Но когато оставиш интригата в ръцете на жена,
тя ще докаже отново грешната ти преценка.
И думите, които един въз друг ползваме,
сега са изтъркани без смисъл като карти.
Не че аз не мога да те победя с козове,
а просто, защото чувстваме тази игра стара.

Безкрайна поредица думи и мисли,
и всякакви промени за едно кратко време.
(и искрите между нас сега се нареждат)
Безкрайни любими - невинни и чисти,
бих искал да си следващата любов за мене
(както и аз сега да съм твоят следващ)

Но има причина за всяко едно разминаване,
тя се крие дълбоко в душевното състезание.
Както като те гонят - бягаш, така и като нападаш - 
всички ти бягат и те оставят да страдаш...

И за да не е безкрайна гонката, си имаме списък,
с имена на поредните наши любовници.
И както когато изпитвам вина, издавайки писък,
аз се спирам и избирам вътре хармония...

Безкрайна поредица думи и мисли,
и всякакви промени за едно кратко време.
(и искрите между нас сега се нареждат)
Безкрайни любими - невинни и чисти,
бих искал да си следващата любов за мене
(както и аз сега да съм твоят следващ)

© Христо Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??