18.02.2011 г., 16:26 ч.

Сливи за смет – из цикъла "Малка средновековна пластика" 

  Поезия » Хумористична
494 0 2

BG-град си има кмет,

а натрупва мно-о-ого смет!...

 

Но идея се роди

в общинарските глави,

как боклук да замени

общината без пари,

тъй че скъпата ни смет

вред да носи берекет:

 

"Срещу смет ще вземем сливи,

ако да са костеливи!"

"Сливата е месест плод,

става даже за компот!"

"Дето има един лаф –

става и на сух ошав!"

 

Но не щеш ли – компромат:

из боклука плъзва гад

и ужасна, остра смрад

трови нашенския град...

А пък сливи – за беда –

липсват в цялата страна?!

 

Някой казва на шега:

– И в Европа е така!

– Да се смеем ли?!

                     – Не знам,

но срамът ни е голям:

нашенският спретнат двор

заприличва на обор!...

 

А народът сам нехае –

глътнал сливата, си трае!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Смях...ама кривичък малко...че много смет се е насъбрала май!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??