Безмълвно във вихъра съм само шепот.
Тялото се гърчи.
Роптае срещу несгодите житейски.
Пропадат с вятъра клоните.
Топло е и някак нетрезво.
Пих, а после мълчах..
В безкрая на Вселената не помнех имена.
Объркана не чаках нищо.
Ала нищото е като грамаден паяк.
Вкъщи не стигах до истината.
Пародийно времето се влачеше като стена безкрайна.
Отекваха думи, а бяха само струни.
Небето със Земята ли се бори?
Безкраен е моделът Ти и Аз.
Любовта е проста, но и толкова измамна.
Опростявам себе си, а чувам само глъч,
от ехото на акордите разбити.
Синевата ме привлича, някак опростено в синьо.
С мяра невъзможно е да мечтаеш.
Те са отвъд простора.
Любовта е саможертва.
Усмихната като лятното море.
Обичта е дъх, понякога отровен.
Пронизва ме стрела, а след малко-тишината.
Как да те намеря, скъпи, мой, любими?
Следа, а след нея влача се,
какво очаквано от ветропоказател да желая?
Кълбо от дим и остарели думи, остана ли от нищото живот?
Белези и смях, ала спомените са крещящи.
Сама запазила историята никаква. Груба е тегобата, къде отидох, неразбрала дните човешки?
Любовта е мираж и стича се между пръстите.
Отнемам, а жалостиво ме моли тълпата, да остана.
Иска съкровища като бездни.
Останах с изнемогата, предала на другаря всичко.
Приятелю, нямам повече , от тънките ми пръсти остана синката, обичта е на коптора.
Прости! И забрави!
Денят се мъдри опустял.
Мълчание и стенание в мрака.
Крехкостта е нежност.
И дотам.
Край.
А след него – тъмнина.
Смях и островърхо копие на жалостта.
Егото е на боклука.
© Ана Янкова Всички права запазени