29.06.2018 г., 16:31 ч.

Слънце мое 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
286 1 4

Слънце мое

 

Огрей ме слънце!
За радост и топлина съм готова.
Сърце мое! Поспри! Не играй...
аз вярвам в съдбата, че той ще дойде.
И утрото ще разцъфти и ще ухае,
на летен дъжд ще замирише.
прегръдката на дъждовни капки ще усети.
Порой от чувство нежно ще настане
и мъжките ръце ще ме съхранят.
Тъй пожелал е Бог, мъжът да бъде силен,
да бъде чувствен, нежен и обичлив.
Любов моя, раздавай нежност, радост.
За това живота те е наградил,
да се влюбваш и обичаш, да галиш
и в звездна тиха нощ да се съхраниш.
Обичай! Радвай се! Живей...
Живота дарил е прегръдка топла,
ръце силни, но нежни и горещи.
Обичай...

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??