2.04.2006 г., 10:22 ч.

СЛЪНЦЕ, ОБИЧАМ ТЕ! 

  Поезия
1394 0 5

Днес, през деня, на “Дондуков” спрях.

Хора край мен вървяха различни.

Ръмеше лек дъжд.

От времето, може би,

всички бяха безлични.

 

Неочаквано, над главите отсреща

невероятно аз видях нещо –

плакат с три думи заветни:

“Слънце, обичам те!”

За миг вцепених се.

После поисках да снимам

тези свидни слова.

Тръгнах към тях.


Млад полицай на тротоара зад мен

настроението мое разбра.

Редом застана
и за минута една

движението по булеварда ...

просто спря.


Развълнуван аз бях

от постъпката тази,

но късно я осъзнах.

Снимките реших да запазя.

Вече по-късно разбрах,

че нито една от колите тогава

своя път не продължи.

Гледаха всички плаката

и, искам да вярвам,

че поне в този миг

от техния свят

изчезнаха всички лъжи.

 

И още аз си мечтая,

че всеки би искал

някому да промълви:

- Слънце, обичам те! А, ти?

(За една истинска случка в немерена реч. Ако някой пожелае, може да му изпратя снимката, която направих с телефона)

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??