7.11.2024 г., 11:12 ч.

Слънце от жълти листа 

  Поезия » Любовна
88 2 4

   

Слънце от жълти листа

 

Слънце от жълти листа,

вятър и златен килим,

бяга пред мен есента,

двамата с тебе мълчим.

 

Тръгваш забързан пред мен,

аз изоставам назад.

Гасне поредният ден,

а във сърцето ми ад.

 

Тръгвам по твойте следи,

пясъчен замък блести,

времето пак ни дели,

търся далечни очи.

 

Спуска се бавно нощта,

няма я твойта следа.

Всичко е само една

есенна тъжна мечта.

 

Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??