7.06.2017 г., 13:09 ч.

Слънцето след дълга нощ изгрява 

  Поезия » Строги форми
896 0 1

В безпътието бях удавник, бряг

душата моя търсеше. Сурово,

без вдъхновение, без страст, без знак

заключено бе творческото слово.

 

Оглеждах се в тълпата. Тъжен мрак

около мене властваше отново.

Безволието, винаги готово,

закриваше надеждата-маяк.

 

Полудял до връх е днес светът –

фанатизъм, алчност, все покров,

който в нас живота задушава.

 

Преди тебе хаос сляп бе. Път

аз чрез теб откривам и с любов

слънцето след дълга нощ изгрява.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??