28.04.2021 г., 21:18 ч.

Слънчеви боички 

  Поезия » За деца
720 1 1

 

 

 

Днес шарено, и слънчево яйце

ще рисува всяко мъничко дете

може в розово, подобно захарна наслада

или жълто като лимонада

 

Грабвайте деца от цветните боички

във буркани има, шарени за всички

кръгчета нашарени като слънца

радват в цветни багри детските сърца.

 

Днес шарено, и слънчево яйце

ще се роди Великденско, и радостно

в ръцете на дете, с усмивка от сърце

на всяко детско слънчево лице.

 

Автор: Деница Петрова

© Деница Петрова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Всяко шарено яйце, има слънчево сърце »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??