24.02.2024 г., 15:13 ч.

Слънчеви дни... 

  Поезия » Пейзажна, Свободен стих
118 0 0

Слънцето като монета блесна...

И ме подкупи със своята светлина...

Очите ми се изпиха от неговата щедрост...

От това в мен нещо все да бълбука...

 

Аз винаги ще следвам този слънчев компас...

Той кара земята да се прероди и да ни роди...

Сега от неговата сила извират  пъстри водопади...

Които се стичат по нейната одежда...

 

Дърветата  взели нейната муза...

Се кичат с пелени гирланди в разкош...

Това ме кара да съм добра и вярна на слънцето...

То ме пази и  ме обича, както  аз всичко благородно от него...

 

© Мария Чонкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??