20.10.2018 г., 22:42 ч.

Слънчеви несгоди 

  Поезия » Пейзажна
377 1 2

Заизгрява Слънце, заизгрява! 
Втурна се по спящото планинско перило,

търкулна се към долината, 
изперчи се над мъглената смес.

Излъскано  до блясък медно копче,

залъщя на джинсов- син ревер,

закопчано хлабаво на ранна дреха,

изплъзна се под облачен илик.

 

Заизгрява Слънце, алено да засиява!

Охладено от къснооктомврийска хладина,

решѝ да метне кораловата роба, 
рече да я поизтръска на балкона, 
разшава облачните прахоляци, 
размърдаха се на кълбета смет 
запрашиха слънчова тераска, 
разкиха се, забрави да избляска.

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И слънцето затъна в битовизми.Какво ще си помислят за него Звездите?
  • За такава критика, като твоята Feel, си заслужава да се усмихва човек!
Предложения
: ??:??