19.10.2023 г., 1:09 ч.

Слънчево петле 

  Поезия » За деца
216 4 9

Аз съм слънчево петле,

ставам в пет и кукуригам.

Слънцето на този плет

всяка заран ми намига.

 

Давам му оранжев цвят,

реша си го с моя гребен

и му пея до обяд

затова ми викат Верди.

 

Дай на плитките му две

да люлеем есен цветна

я, излез навън, дете!...

.... Шшшшшт, не казвай на поета –

 

кукурига стих след стих,

конкурира ме на пле́та...

Измъкни се сам и тих,

докато похърква в „не́та“!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??