26.04.2022 г., 9:53 ч.

Слънчево послание 

  Поезия » Авторска песен, Свободен стих
325 0 2

На Всевишния Отец подобен,

Господ сам слезе от небето!
Небесният татко прати го за нас!
За нашата свобода! 
Който вярва в него,
вечен живот ще има в Рая!
Рая там, където...
Няма сълзи да се ронят!
Защото Бог толкова възлюби света,
че прати Той на себе си подобен - Сина! 
Който цар е на всемира!
Князът на мира,
за да може един ден на небето и земята да царува!
Исус Христос,
Бог Емануил! 
Той винаги със нас!
И на кръста бе предаден!
Това бе неговата жертва доброволна,
неговата стъпка за спасението ни най-благородна!
Слезе Той от трон вселенски,

слезе на земята!
Направи го за да има мир на земята,

за да занесе светлина на тези,

които са в тъмнината!
Той сам дойде в плът,
за да жертва невинната си кръв!
Той виждаше жестокостта на Сатана,

но въпреки това той силен остана,
любовта показа ни на кръста!...
На третият ден Господ след смъртта възкръсна!
Оставяйки във словото следа,

че Той е Бог на добротата,

милостта и любовта!

© Ivana Dzhermanska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??