25.01.2008 г., 20:58 ч.

Слънчо 

  Поезия » За деца
933 0 2
 

С Л Ъ Н Ч О

 

Ясен Слънчо откъм изток

златен кръг бележи

и лъчите ще си пусне

да погали листи свежи.

 

Ще погали пойни птички

от зори до мрак що пеят,

за работните пчелички

със сладък дъх цветята ще люлее.

 

Малки ручейчета бистри

с камъни и пъстри рибки

със лъчи ще ги здрависа

и рачетата с дълги щипки.

 

Облачета белоглави

щом сърдито се навъсят,

над зелените ливади

топъл дъжд ще ръсят.

 

Слънчо гледа и се смее,

бели облаци изпрати,

цялата земята огрея,

шарена дъга и прати.

 

Щом се скри зад планината,

мрак се спусна над земята,

сладко в сън ще си почива

за утрото със нова сила.

© Стефанка Бакалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??