С Л Ъ Н Ч О
Ясен Слънчо откъм изток
златен кръг бележи
и лъчите ще си пусне
да погали листи свежи.
Ще погали пойни птички
от зори до мрак що пеят,
за работните пчелички
със сладък дъх цветята ще люлее.
Малки ручейчета бистри
с камъни и пъстри рибки
със лъчи ще ги здрависа
и рачетата с дълги щипки.
Облачета белоглави
щом сърдито се навъсят,
над зелените ливади
топъл дъжд ще ръсят.
Слънчо гледа и се смее,
бели облаци изпрати,
цялата земята огрея,
шарена дъга и прати.
Щом се скри зад планината,
мрак се спусна над земята,
сладко в сън ще си почива
за утрото със нова сила.
© Стефанка Бакалова All rights reserved.
Имах нужда от топлинка ...
С най-добри чувства!Поздрав,за теб!