6.10.2022 г., 22:02 ч.

Слънчогледов оптимизъм 

  Поезия » Любовна, Философска
154 0 0

Слънчогледите отпиват жадно
последните лъчи на лятото. 
Сега са в разцвета на живота си
и дружно греят като за последно.

 

Защото знаят, че животът кратък е - 
утре няма да са същите
съсухрени, без семе в тях
трудни за откъсване. 

 

Те знаят, че скоро идва есента 
и комбайнът е тяхната съдба.
Но пак от сухите тела
светилници ще оставят на света!

© Stanil Markov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??