18.01.2009 г., 15:30 ч.

Слънчова душа 

  Поезия » Пейзажна
472 0 3
Слънцето не ласкае синевата,
сякаш крие поглед от света,
нима сърди се на земята
и иска дан за дарената топлина!
Лик потапя в покривало пух,
в унес затваря златни зеници,
кани се да заспи с божествен дух
в постлано легло от звездици.
В могъщата слънчова душа
запалени кълба пулсират
и в отразени сенки и небеса
зари отключват тайните на всемира!

("Слънчова душа" - Наталия Георгиева)

© Наталия Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??