СМЕШНИЦИ
За тях, защото ги обичам.
I
Писмо до Арлекин
Недей тъгува, Арлекин,
че си отиде Колумбина.
Замина с богатски син,
а ти запраши за чужбина.
Той няма тъжните очи и
маската ти, вечно смешна.
И сам се лъже всеки ден,
че кариерата му е успешна.
Мъдрец си, смешен Арлекин.
Живял си винаги с лекета.
Защо не идеш, Арлекин -
да си потърсиш Жулиета.
II
Зад кулисите
- Мой малък, тъжен Пиеро…
- Ти, моя смешна Пиерета!
- Не се предавай, Пиеро!
- Не се продавай, Пиерета!
- Харесвам да съм Пиеро.
- Аз искам да съм Пиерета
заради онзи малчуган,
на който подарих билета.
Wali /Виолета Томова/
© Виолета Томова Всички права запазени