11.03.2021 г., 7:35 ч.

Смилете се над мене 

  Поезия » Хумористична
345 3 2

Непрестанно аз се грижа,

стихът ми да е мил и благ!

Ту го реша, ту го стрижа

като някакъв хлапак!

 

Храня го с хорей и ямб,

обличам го с думи в рими,

но не става той голям,

не влиза във графа ,,любими''!

 

Смилете се над мене,

че залязвам много рано,

та маестро Краси Тенев

да го сложи във ,,избрано''!

 

Да участва в конкурса,

да спечели някой приз!

Дори и малко да накуцва

го извикайте на ,,бис"!

 

Непрестанно аз се грижа,

стихът ми да е мил и благ!

Ту го реша, ту го стрижа

като някакъв хлапак!

 

Написано по повод на стихотворението ми ,,Джунка'', участник в ,,Предизвикателство за детска поезия- Джунглата''.

 

 

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??