Непрестанно аз се грижа,
стихът ми да е мил и благ!
Ту го реша, ту го стрижа
като някакъв хлапак!
Храня го с хорей и ямб,
обличам го с думи в рими,
но не става той голям,
не влиза във графа ,,любими''!
Смилете се над мене,
че залязвам много рано,
та маестро Краси Тенев
да го сложи във ,,избрано''!
Да участва в конкурса,
да спечели някой приз!
Дори и малко да накуцва
го извикайте на ,,бис"!
Непрестанно аз се грижа,
стихът ми да е мил и благ!
Ту го реша, ту го стрижа
като някакъв хлапак!
Написано по повод на стихотворението ми ,,Джунка'', участник в ,,Предизвикателство за детска поезия- Джунглата''.
© Исмаил Али All rights reserved.