16.01.2021 г., 21:25 ч.

Смирена 

  Поезия » Любовна
414 2 0

Ще бъда по-добра, когато се събудиш.

Бездънната любов ме прави кротка.

Събраните листа във скута ми ме топлят 

и носят дъх на есен и разходка.

 

Суровият ти поглед ме влудява,

а нежните ти длани ме объркват...

Смирена съм, дори не се познавам 

и в скута ти доволна тихо мъркам.

 

Какво направи, как ме преобърна?

Мен, Амазонката непримиримо дръзка...

Превърна ме в любяща нежна самка 

готова да обича и прегръща.

 

За стотен път прекрачвам твоя праг 

и знам, че сън в реалност ще превърнеш,

но все едно е първи. Чувстам свян.

Надявам се с любов да ме обгърнеш.

 

Ще чакам тихо, ще гледам отстрани 

докато стръвно дебнеш ме, ловецо.

Дива съм и знам, че любовта боли.

Ще укротиш пантерата във мен, нали?

 

 

 

© Силва Михалева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??