28.03.2020 г., 15:47 ч.

Смисълът 

  Поезия » Философска
323 0 0

Пет хиляди души

Еверест покорили.

Щастливи и горди,

че там горе са били.

А ние отдолу

смирени и жалки

мърморим унили.

 

Видях клипче във нета –

на далечна планета,

на милиони светлинни години,

изумрудено слънце сияе

над кристални градини,

вкаменени лавини,

над гигантски каньони

над море от цирконий.

Да, и това е възможно,

вече не е и сложно.

 

Вече е правено,

каквото ще правиш.

Вече е казано,

каквото ще казваш.

Вече доказано,

Какво ще доказваш?

 

Все пак има начин,

да се докажеш,

на света да покажеш,

че от твоя живот

е имало смисъл,

че и ти си потребен.

Че имаш свой връх,

тъй близо до тебе,

величав, но достъпен,

и божествен, и земен,

достижим, но безценен,

упование, радост и зов.

Той се казва любов.

© Веселин Данчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??