31.01.2020 г., 18:21 ч.

Смърт 

  Поезия » Друга
1178 0 1

Сух, ситен скреж, смразяваща сплав

между спирт, сълзи, страх и смях,

студена синева, сипваща смисъл,

сред сърцевината от спомени, сочещи

сатир свирещ на стройните съдбовни

струни, спирайки статичното спокойствие,

стрелящ звуци сякаш съскащ, страшен

съсел и запявайки свирепо своеволните,

съновни, съкровени строфи създава

звездобройни светове, свързвайки се

със съзнанието на смъртните. Зове ги

към Серафимовите стълбове нагоре

сред сребърното, стратосферно сияние.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??