28.01.2023 г., 18:34 ч.

Смърт 

  Поезия » Свободен стих, Друга
549 0 0

Смърт... само ти си способна да ни затвориш устите

и пред теб мълчаливо да сведем глава!

Само, когато ти дойдеш разбираме, че нищо не струват земните блага!

Осъзнаваме колко голям дар е животът,

едва когато върху близките си хвърляме пръстта...

Защо човек трябва да изгуби, за да му стане

ясно всичко това?

 

Питаш ни какво толкова деляхме, защо се карахме за имоти и пари..

Душата гола и боса в Божието Царство ще се яви!

Защо по-малко се обичахме, защо времето си заедно не ценяхме, защо на Бога не благодарихме 

и животът си така пропиляхме!

 

Смърт... на мъртвите затваряш очите,

на живите широко ги отвори!

Нека знаят, че тук свършва всичко -

богатство, слава, власт, суета,

всичките ни проблеми дори!

Остават само добрите дела и любовта!

Това, че сме помагали, подкрепяли,

че сме били любими на някого в света!

 

                 *************************

 

 

Смърт... студена и спокойна си ти,

нека почиват в мир близките ни!

А нас Бог да ни пази и закриля от теб!

Да сме живели достойно и щастливо

преди да дойде и нашият ред!!!

 

 

© Виктория Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??