20.02.2024 г., 8:39 ч.

Смъртта му е вдовица 

  Поезия » Философска, Гражданска
123 0 2

/151 години от гибелта на Васил Левски/

 

Той не търсеше покой.

Тя с друг мина под венчило –

за жених си взе мъж – негерой.

За невеста той – бесило.

 

Тя получи своя дял.

Той заложи си главата

и загуби я – без жал.

Но спечели Свободата.

 

Сам, без дом, деца, жена

той прие смъртта – венчило.

Днес живее – в светлина.         

Плаче черното бесило.

 


Източник: http://www.bgnow.eu/at/85480

 

 

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??