15.05.2021 г., 6:56 ч.

Смъртта на клошаря 

  Поезия
253 1 5

Със вятър и куче са трима    
на "сцена" с печални декори,  
играят безспир пантомима               
и никой със Бога не спори.

Те знаят: антрактът е преход        
към действие ново в живота,
и пътят не свършва, на ход е
душата - изсвирена нота.          

Застина клошарят усмихнат,
невиждан и чужд за мнозина,    
във ладия стара притихнал,
реката с лодкаря премина...











© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??