Девойко румена засмяна,
девойко в китна премяна.
Щом си песен запееш
и славея, че надпееш.
Щом си хоро заиграеш,
сите моми, че надиграеш.
Девойко румена засмяна,
девойко в китна премяна.
Девойко блага душице,
девойко чиста росице.
Айде снаха, снаха да ми станеш
на мойто чедо да пристанеш.
Девойко румена засмяна,
девойко в бяла премяна,
бяла премяна.
18-02-2019
© Надя Уорендър Всички права запазени