29.11.2019 г., 10:35 ч.

Снежна приказка 

  Поезия » Любовна
359 2 5

На връх в планината малка къщурка,
кацнала сякаш на хълма от сняг.
Дървета столетни с клони от преспи
ревниво я пазят от външния свят.

В стая уютна камина горяща.
Пукот от съчки. Аромат на смола.
Пламъци жарки в стените танцуват.
Прозорците в бяла дантела скрежат.

Звън на кристал. Два погледа влюбени.
Вино пенливо разлива нега.
Ръцете свенливо рисуват телата си.
Устни без думи сбъдват мечта.

Душите запяват ангелска музика.
Мигът от безкрая изпаднал е в транс.
И хали навън да вилнеят неистово,
приказка снежна... живее във нас!

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??