22.04.2016 г., 14:38 ч.

Снимка на баща ми 

  Поезия » Философска
424 0 0

Снимка на баща ми

Аз гледам една снимка пожълтяла
и виждам как ме пълни със тъга.
Във нея просто времето е спряло
на татко ми аз срещам младостта.

 

Във нея той е младеж в униформа,
усмихнат бодро като ученик.
Човекът който с всичко се преборва,
един левент и днешен мъченик.

 

Очите му ме гледат закачливо,
доволни, че е негов този свят.
А днеска вече тъгата не се скрива...
Тъгува той, че вече не е млад!

 

От времето изглеждат уморени,
личи си той, че вече не е млад,
и пламъчетата са вече спрени,
различен е за него този свят!

 

От бръчките, прорязали лицето
и кожата нездрава между тях,
аз виждам друга личност,общо взето.
Баща си в него аз едва познах!

 

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??