Снежинки като дъжд се леят
И деца навън се смеят
Но няма те да успеят
Да схванат, по наште ниви
На студ не виреят
Цветята красиви
Небесата сиви
Не виждат ги децата тях
И препускат те със буен смях
През загиващия зимен град
Но нима това е грях
Че живеят те в измислен свят
Висулки ледени, кристални
Светлинките, тривиални
Станали са тъй банални
Но паднат ли на главата
Висулки нормални
Вик до небесата
Кърви по земята
Смях, веселие изчезна
Страх, паднахме в дълбока бездна
И какво очаква ви сега
Прогнозата е лесна
Тялото заровено в снега
Зимата известна е със студ
Смръзяващ, безпощаден студ
Затрудняващ работа, труд
Парното затопля, гори
У мен възбужда смут
Че ние за пари
Готови сме дори
Страхът в живота да внесем
Тез условия да понесем
Да откажем се нии от права
От студ и глад да умрем
Уличник без покрив над глава
Нацията ни пропада пак
Мерне ли се зимния знак
Вдигнат ли червения флаг
Щом зима страшна приижда
В навалялия сняг
Най добре се вижда
Де текат кървища
И къде са най-големи
Акумулирали проблеми
И много са, туй е безспорно
Нашите черни земи
Като сняг затрупали повторно
Бог ни не живот, смърт изпраща
Парно се само не плаща
Зима само смут поражда
А земята е пустиня
Тръпна аз от жажда
Нашата родина
Веч да нее робиня
На сезона най-коварен
От пролетни лъчи попарен
Да се върне нашия народ
От мъки разтоварен
Да живее нормален живот
© Ок ок Всички права запазени