19.02.2009 г., 8:38 ч.

Сняг в софийското поле белее 

  Поезия » Гражданска
492 0 4
 

Сняг

в софийското поле белее.

Над снега бесило се чернее,

а под него -  рус перчем се вее!

 

А отгоре, 

откъм небесата,

гледа ни на Дякона душата!

 

Тя не мигна

в страх  от зли закани!

Тя не трепна  

в страх пред  зли тирани!

Тя за милост дума не пророни,

и сълза от жалост не отрони!

 

Несломима,  горда бе, обаче

днес ни гледа и навярно плаче!

 

Че поробена е пак земята,

за която падна Караджата

и кръвта на Ботев бе пролята!

 

Че - като черкезки банди -

роми

вършат по селата ни погроми!

 

Че, след  век,

от българското племе,

няма да остане лек за семе!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поклон!!!
  • Поклон пред паметта на Левски! Велик е той и е един! Поздравления!
  • Хубаво си го написал!
  • Поклон пред паметта на Левски!
    ( въпреки, че стихове посветени на него трябва да се публикуват на 18.02, а не на 19 )

    Поздравявам те!
Предложения
: ??:??