18.05.2024 г., 8:32 ч.

Софийска рапсодия "Влада" 

  Поезия » Любовна
78 2 2

СОФИЙСКА РАПСОДИЯ "ВЛАДА"

 

... вдън небесните предели пъплят облачета бели,

питам се сега къде ли мислиш си за мен под тях? –

нейде на Петте кьошета вейваш рокля на райета

и нехаеш за Поета? – в стих събрал сълза и смях,

сигурно летят по "Руски" лекокрилите ти блузки

и от щанда за закуски си купуваш вафла с крем? –

 

и на пейката във парка вадиш скришната цигарка,

вече спрях да ти се мяркам, ти забрави ме съвсем,

намерѝ ме на дисплея? – питай как без теб живея,

сам-самин тропосвам кея, сетне – стихналия бряг,

пролетта се бави с ери! – Витоша в мъгла трепери.

Прегърни ме? Твой Валери. Ида с варненския влак.

 

16 май 2024 г.

гр. Варна, 5, 20 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??