СОФИЙСКА РАПСОДИЯ "ВЛАДА"
... вдън небесните предели пъплят облачета бели,
питам се сега къде ли мислиш си за мен под тях? –
нейде на Петте кьошета вейваш рокля на райета
и нехаеш за Поета? – в стих събрал сълза и смях,
сигурно летят по "Руски" лекокрилите ти блузки
и от щанда за закуски си купуваш вафла с крем? –
и на пейката във парка вадиш скришната цигарка,
вече спрях да ти се мяркам, ти забрави ме съвсем,
намерѝ ме на дисплея? – питай как без теб живея,
сам-самин тропосвам кея, сетне – стихналия бряг,
пролетта се бави с ери! – Витоша в мъгла трепери.
Прегърни ме? Твой Валери. Ида с варненския влак.
16 май 2024 г.
гр. Варна, 5, 20 ч.
© Валери Станков All rights reserved.