25.10.2011 г., 16:27 ч.

Софийските кестени 

  Поезия » Пейзажна
712 0 2

 

 

 

СОФИЙСКИТЕ КЕСТЕНИ

Полека се стопява съботният октомврийски ден 
след кратко слънце, грейнало за час, за два...
Подухва хладен вятър, зашумоляват 

есенно оранжевите дървеса. 

Откъсват се от клоните им,

загърнати в бодливата си дреха -

танцуват вечните софийски кестени...
Посреща ги с целувка уморената земя. 
А те - същински палавници - се търкулват 
и усмивка в шоколадово проблясва...
Потъват после в мокрите листа.

23.10.2011г.

© Хрис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??