9.02.2007 г., 17:34 ч.

София... пожълтяла от Гняв 

  Поезия
705 0 4
И излязоха гневните, жълтите.
Шофьорите...
По цял ден въртящи "геврека".
Псуващи живота, всички и всичко.
Всеки миг, всеки час.
Излязоха за всички, за всеки от нас.

Събраха се пред парламента.
Със свойте коли стари... немити...
Като душите - изхабени и сиви.
И ревна Глас Народен - Глас Божи:
"Дайте властта - мама ви, мръсна"

Излязоха боклуците от парламента.
Онези - продажните, измекярите, курвите.
И лицата им мазни - прибелели от страх.
Гърбовете превити - натежали от грях.

Мишки... скрити зад кордони и зад решетки.
Прехвърлящи едни върху други свойте сметки.
Молби... увещания... заплахи... уплахи...

Ще си отидат шофьорите - човеците гневни.
Поне да целунат децата си гладни.

Мишките сиренето пак ще гризат.


/Но Иде Ден... Иде.
Ще Им pитнем гъзът. /

© Николай Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Предишния ден бяхме в Парламента, с ученици... Уроците са пред очите им...
  • Гневът е справедлив и темата е социално ангажирана, но нещо формата не ми харесва. Мисля, че трабва да поработиш още, за да звучи по-добре.
  • Присъединявам се категорично към твоята идея и справедливия им гняв!
    Те са най-солидарни в протестите си! Радвам се, че писа на тази наболяла тема, Ники!


  • Категорично реален и смел!
    Поздрав и
Предложения
: ??:??