13.06.2014 г., 9:50 ч.

Солената жар на морето 

  Поезия » Друга
332 0 1

Последна нощ. Последен ден.

Вълните тихо плачат.

И гларуси - познат рефрен

от памтивека - грачат.

 

Последен час. Последен миг.

Последен нежен трепет.

Дълбокото ме мами с вик.

А плиткото - със шепот.

 

Но тръгвам си. Над  моя бряг

блести звезда тревожна.

И зная - да се върна пак

едва ли е възможно!

 

Последен поглед - там назад,

където тихо в здрача,

вълните все за мен скърбят

и все за мене плачат...

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??