17.09.2022 г., 17:41 ч.

Солено 

  Поезия » Любовна
203 1 0

Сплела хиляди листа в косите си от трепкащи акации,

ти пристигаш във сърцето ми -  със царствена походка

и със грация.

Аз стоя – една самотна мида – на брега на океана,

стоя и знам: без тебе няма да замина!

И няма да остана!!

 

Бисерното ми сърце, около песъчинка изградено

(грапавата песъчинка на твоето лице студено)

Тупти със прилива и топли ме дори и в лошо време…

И ден след ден аз чакам да дойдеш да ме вземеш.

 

А корабите, чакащи заления семафор на небето

помолих да те навестят – и дадох им частичка от сърцето си.

 

Далеч зад хоризонта, пясъчна вълна не оседлала

е моята съдба – поредната невзрачност на квартала.

© Илиян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??