28.01.2020
Солидарност.
Питате ли що е солидарност и "почва има ли у нас"-*
мисля, от следващите редове ще влезете във час!
Ж е н с к а :
Ванчето у Венчето на гости е на кекс с кафе.Плетат...
Бистрят политика. Подробно чуждия живот разнищват...
Гошо, мъж на Ванчето звъни. Навсякъде обърнал е света!
" Жена ми да е там, че тук за ядене не се намира нищо!?.."
"О, от седмица от Ванчето ни вест ни кост съм виждала!".
отговаря Венчето и от "шегата" си е толкова доволна!
Нека "оцени" жена си- нали цял живот затуй й е завиждала!
E, сега е случая и двамата едновременно да "бодне"!!
М ъ ж к а :
Тошо гледа мач на телевизора у дома с цигари, бира и кафе...
А на купон "служебен", с чужда мацка пък е Гошо....
Търси Ванчето мъжа си къде ли не, естествено, че ще е
или на мач, или да помогне, или на приказка у Тошо...
"Да,тук е, и пред телевизора на мач сме! Не е кахърен-
може да му чуеш виковете, щом вкарания гол е наш!...
Щастливи сме, защото нашия отбор е толкова кадърен!
А ти си лягай, че после ще обсъждаме, ще стане полунощ!
М е ж д у н а р о д н а
Когато пък, ако в далечна Африка най- бедните гладуват,
понасяйки съдбата си ведно с безчетното семейство-
у нас и доктори и медсестри от солидарност с тях стачкуват!
А после се редят и други браншове, ако "системата" задейства.....
Кой как разбира в себе си какво е солидарност- така я прави,
но истинска ли е и дали на потърпевшия това се нрави?!...
* някога много се използваше тоя израз!
© Ирина Филипова Всички права запазени