16.02.2017 г., 20:56 ч.

Соната за луди 

  Поезия » Любовна
786 1 5

СОНАТА ЗА ЛУДИ 
Р.Чакърова 

 

Няма думи, в които да скрия очите ти...
Ослепявам от техния крясък. 
Оглушавам от светлата точка в зениците 
и накъсвам небето на части. 

 

После тръгвам наслуки стремглаво напред 
да удавя крилете си в бяло,
както прави навярно и всеки поет, 
който няма в душата си тяло... 

 

От гмежта между свирещи релси и клаксони
композирам "Соната за луди ",
и тогава пианото най-неочаквано 
от съня на ръцете се буди. 

 

И погалвам бемоли, диези, звезди... 
А часовникът бие на кухо... 
В мойте пръсти най-после ще може да спи 
онзи крясък в очите ти глухи... 

 

ЛОНДОН 16/02/2016'  09:12

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??