18.01.2012 г., 23:21 ч.

Сонет № 22 

  Поезия » Философска
564 0 1

Сонет № 22

 

 

                        Отчаяно страхливи, оскърбени,

                        все още  някаква любов таим.

                        Нападат ни отвред непросветени,

                        а ние упорито си мълчим.

                        Забравени, приспани, омерзени,

                        все още пазим ревностно рода.

                        И с мисли тъжни, притъпени,

                        изтича ни докрай кръвта.

                        Но часовете бързо си отлитат.

                        Ще дойдат ли и наши мигове?

                        Когато всеки ще се пита

                        защо сме жалки роби векове?

                                           За да живееш до насита,

                                                    бори се с свойте страхове.

 

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Известна стихотворна похватност, която обаче сродява стиха с поезията повече външно. Патосът не отива отвъд общоизвестното, внушенията са доста епидермални. Според мен това стихотворение не успява да догони намеренията си. Съжалявам...
Предложения
: ??:??