28.01.2020 г., 23:41 ч.

Сонет#3 

  Поезия » Строги форми, Друга
690 1 0

Съзрях там в далечината
Блясък най-съвършен,
Края на дерзанията
На мен, човекът грешен.

 

Ала в алчността си
Аз те пожелах,
Питах мъдростта си
Дали аз грешах

Само ще съжалявам дето
Аз извърших грях –
Да сваля звездите от небето,
Когато си една от тях.

 

О, моя прекрасна ми звезда,
Със теб започва ми деня.

© Петър Хамбарлийски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??