25.08.2018 г., 22:10 ч.

Сонет на жената 

  Поезия » Любовна
415 0 3

В трапчинка до твоите устни

се е скрила твойта свенливост

и как ярко блещука в очите

с искрата на детската живост.

О, как пламва по твоите бузи,

тъй нежно подобно сърните

и в усмивката твоя кат муза,

будеща нощем звездите.

В твоя ирис се ражда Венера,

а Марс цъфти по твойте уста

и Млечен път по теб се разлива,

с усмивка на цели слънца.

 

Сред блясък лунен родена

жена не, а цяла вселена!

© Стоян Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??