19.04.2018 г., 1:26 ч.

Сонет на моя блян 

  Поезия » Любовна, Строги форми
597 0 0

СОНЕТ  НА  МОЯ  БЛЯН

 

 

О, сънища магични, сънища безброй,

ликът й свиден запазете – буден да сънувам.

Падне ли нощта в мъчителен покой,

с плаща ви загърнат, само него да целувам.

 

Духът ми, предела сетил на своите мечти,

родени в синева безоблачно лъчиста,

жадува блян единствен в нежните черти

на красотата нейна – наниз от мъниста.

 

До скончанието на мига, във който аз

очи отворя пак, добили земна власт,

ще живея в сладко утомление,

 

а дорде сърцето наполовина разделено,

тупти и чака целостта си несломено,

нека умра от любовното копнение!

 

 

06.V.2012
Камен Тодоров ©

© Камен Тодоров Всички права запазени

За мултимедийна визуализация, моля посетете: www.vbox7.com/play:2e8f78e1c5

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??