14.04.2008 г., 17:54 ч.  

Сонет (Теменужено) 

  Поезия » Любовна, Строги форми
1717 0 13

 

 

 

                   Сонет

             (Теменужено)

 

Намерих цвете със ухаен аромат –

една красива малка теменужка,

сред дивния планински свят,

където пролетен ветрец полюшва.

 

Наоколо щурчетата подскачаха игриво,

припявайки познатия рефрен,

а цветето се сгуши някак срамежливо

в тревицата със плаща ѝ зелен.

 

Създанието крехко понечих и откъснах.

Бях от прелестта му вдъхновен.

Нежно го погалих аз със пръсти –

то винаги ще бъде в мен!

 

Ти, моя Теменужка, си една,

аз вярвам в теб и в любовта!

© Русин Катански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??