СОНЕТ ЗА НЕЯ!
Аз виждам как очите ти ме търсят
и как ме мами твойта знойна плът.
Велика страст душата ми разтърси!
Фантазиите ми към теб летят…
Къдриците ти руси са от свила…
И имат дъх на борова смола…
С очите сини ти си ме пленила.
Прониза ми сърцето със стрела!
Очите ти блестят от звездопади
и пръскат свойта синя светлина.
Жадуват за любов и за наслади.
О, ти си най-неземната жена!
Очаквам те с най-светлите си чувства…
Не отминавай! С мене остани!
Ти си най-хубава и най-лъчиста.
Най-скъпото, сърцето ми вземи!
© Христо Славов Всички права запазени