31.01.2013 г., 9:23 ч.

Сонет за завистта 

  Поезия
420 0 0

                        СОНЕТ ЗА ЗАВИСТТА

 

 

За сладостта на твоите интриги

се гмуркаш, като медена муха.

След туй медът така изригва,

че балсамира нечия душа.

 

Ти, незаслужено се възгордяваш.

Без плевник си, а пазиш жито.

Работиш неуморно с плява,

но искаш житената пита.

 

Не се опитвай да хитруваш!

Награда ще получиш ти за завист.

Не знаеш кой със теб ловува.

Разлистваш се. Дърветата умират прави.

 

Сърцето почести и санове сънува.

           В безчестната борба се позабрави.

 

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??