Знаете ли новината?
Сова долетя в гората.
Нощна птица мъдра, тиха,
мишките се изпокриха.
Мишата душа трепери,
бърза дупка да намери.
Совата е хищна, умна,
като призрак е безшумна.
Който няма сива кожа,
совата не го тревожи.
Тя мъдрец е и мечтател,
верен и добър приятел.
© Надежда Ангелова Всички права запазени