9.04.2024 г., 6:24 ч.

Созопол 

  Поезия » Друга
522 3 3


Помня улицата стръмна,
въздухът от век застинал,
църквичката ниска, тъмна -
Господ ли от тук е минал?

И солта по калдъръма,
и смокинята в скалата,
помня и прибоя гръмък,
вечно помня ти ръката!

В кървавия залез помня
шхуна беше се вклинила,
рана зееше утробна
своята звезда родила.

Театрална, стара сцена,
постановка на Живота -
днес разлиства бавно клена,
утре - пътя към Голгота...

© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??